Het komt regelmatig voorbij. Leven vanuit je intuïtie, maar wat is dat nu precies, intuïtief leven?

Intuïtie is je innerlijk weten. Of voor sommigen je onderbuikgevoel.

Je weet niet precies waarom maar je voelt gewoon dat het goed of juist niet goed is.
Niet je gedachten of kennis maar ‘weten’ van binnenuit.

Uit onderzoeken blijkt dat intuïtie veel belangrijker is dan wij zelf vaak denken.
Vaak nemen we een intuïtief besluit waar we dan achteraf logische argumenten voor verzinnen.

Maar wat vaker voorkomt is dat we onze intuïtie in eerste instantie laten spreken maar dan al snel met onze gedachte allerlei rationele argumenten bedenken om het toch anders te doen.

Daardoor nemen we vaak beslissingen in ons leven die rationeel misschien wel kloppen maar die in waarden niet bij je passen. Daardoor kun je ongemerkt een leven gaan leiden welke je niet past.

Pas als ons lichaam sterk onze aandacht gaat vragen om aan te geven dat er iets niet klopt in je leven, kunnen we erachter komen dat je ratio overheersend was.

Sommigen negeren deze signalen dan opnieuw met stressverschijnselen of zelfs een burn out tot gevolg. Velen met hevige stressverschijnselen zijn de verbinding met hun gevoel kwijtgeraakt.

Hoe kun je nu leren om je intuïtie weer leren te versterken. Want intuïtie is iets waar we allemaal mee geboren worden. Maar in de loop van ons leven hebben we de verbinding ermee verloren.

~ Neem je gedachten die in eerste instantie bij je opkomen serieus

~ Vraag jezelf steeds opnieuw af ’Wat wil ik, wat wil ik echt en dan het allereerste gevoel welke in je opkomt gaan volgen. Realiseer je dat je gedachten razendsnel na de eerste ingeving argumenten gaan verzinnen om het anders te willen doen

~ Stel je onbewuste vanuit ontspanning een vraag en ga dan iets anders doen. Bijvoorbeeld tuinieren, mediteren, een warme douche nemen. Verzin maar wat je wilt en kijk wat er op zo’n moment in je op komt.

~ Durf je eigen beslissingen te nemen. Laat je niet leiden door anderen of belangrijke relaties. Je intuïtie is je eigen kompas en persoonlijk op jouw afgesteld

~ Slaap er bij belangrijke beslissingen een nachtje over.

Hoe volg jij je intuitie?